Rijeka među velikim europskim lukama – Transport logistic 2023

    May 12, 2023

    Na najvećem svjetskom sajmu proizvoda, usluga i inovacija u transportu i logistici, »Transport Logistic 2023«, koji je održan u Münchenu, Lučka uprava Rijeka predstavila na velikom jedinstvenom izložbenom prostoru riječku luku i riječki prometni pravac. Ovogodišnje predstavljanje riječke luke bilo je po mnogočemu značajno, u prvom redu jer je prvi put organiziran zajednički nastup Lučke uprave, kao nositelja i još šest suizlagača što je rezultiralo velikim interesom posjetitelja sajma.

    Uz Lučku upravu, svoje proizvode i usluge prezentirali su Rijeka Gateway, koncesionar novog kontejnerskog terminala Zagreb Deep Sea, AGCT – koncesionar na postojećem kontejnerskom terminalu Brajdica, Manšped, transportno-logistička tvrtka, Luka Rijeka d.d., kao najstariji koncesionar u luci, pomorska agencija Liburnia i logistička tvrtka International Logistics and Chartering, svi pod motom Rijeka se vraća. Osim njih, na sajmu su bili i predstavnici brojnih drugih tvrtki i institucija vezanih uz lučki transport, logistiku i sve vrste pratećih usluga, kao i institucija vezanih uz pomorstvo i promet.

    Izložbeni prostor Lučke uprave i suizlagača iz riječke luke bio je smješten u jednoj od središnjih izložbenih hala, u njenom centralnom dijelu, na površini od 210 kvadratnih metara, gdje su zainteresirani posjetitelji mogli čuti i saznati sve o riječkoj luci i tvrtkama koje su se predstavile, kao i o mogućnostima poslovne suradnje. Zanimljivo, istu su halu kao prostor za svoje predstavljanje odabrale i neke od vodećih europskih luka, poput Rotterdama, Antwerpena i Hamburga, a svoj su prostor u njoj postavile i talijanske luke Trst i Monfalcone, izravni konkurenti Rijeke kada je u pitanju lučki biznis.

    U četvrtak 11. svibnja održana je prigodna svečanost na kojoj su se okupljenima obratili izlagači, a nakon toga je nastupila slavna hrvatska glazbenica Ana Rucner, čiji je nastup privukao veliku pozornost posjetitelja sajma i izlagača sa susjednih izložbenih prostora.

    O veličini i značaju ovog sajma možda najbolje govori činjenica da je održan na 120 tisuća kvadratnih metara zatvrorenog prostora, uz izložbeni prostor na otvorenom, posebno za izlagače vezane uz željeznicu, okupivši više od 2.300 izlagača iz sedamdesetak zemalja, iz svih područja transporta – kopnenog, zračnog i pomorskog, kao i logistike i pratećih usluga.

     

    Povezane novosti

    06-06-19

    “Dan riječke luke”

    Na izložbenom štandu izrađenom od modularne opreme NEO ...

    31-05-19

    “Transport and Logistic 2019”

    Lučka uprava Rijeka predstavit će se od 4. do 7. lipnja...

    09-05-23

    Lučka uprava Rijeka na sajmu Transport Lo...

    Lučka uprava Rijeka predstavit će se od 9. do 12. svibnja 2023. godine na najpoznatijem...