Mediterranean Ports and Logistics 2024

    May 31, 2024

    Međunarodna poslovna konferencija pod nazivom Mediterranean Ports and Logistics 2024. održana je u Trstu, u Italiji, od 28. do 30. svibnja 2024. U sklopu konferencije održan je i izložbeni sajam kojega je posjetilo više od 400 posjetitelja.

    Konferencijski program okupio je 30 govornika, vrhunskih stručnjaka, koji su kroz širok raspon prezentacija i panel rasprava razmijenili svoja iskustva u pogledu aktualnih globalnih zbivanja vezanih za izazove upravljanja promjenama u sektoru europskih i mediteranskih luka, usklađivanja razlika u lučkoj primjeni održive i pametne logistike, izrade jasnih i ključnih planova za razvoj logističkih središta prilagođenima za suvremeno poslovanje, rastuće potrebe za primjenom umjetne inteligencije u lučkom poslovanju te nužnosti za uspostavom jedinstvenog snažnog prometnog pravca koji spaja Mediteran sa sjevernom Europom.

    Izložbeni sajam okupio je brojne izlagače iz područja transporta i logistike koji su predstavili svoje aktivnosti i aktualne projekte, od predstavnika luka, lučkih uprava, tvrtki koje upravljaju terminalima, željezničkih operatera, vodećih brodara, vlasnika tereta, uvoznika, izvoznika, brodskih kompanija, špeditera, logističkih tvrtki do brojnih dobavljača lučke opreme i usluga s Mediterana, Europe i Bliskog istoka.

    Lučka uprava Rijeka je na izložbenom štandu predstavila svoje nove projekte koje planira ostvariti do 2035. godine dok se u konferencijskom dijelu programa istaknula kao primjer uspješnog upravljanja koncesijskim područjem uz kontinuirano privlačenje renomiranih svjetskih investitora.

    Domaćin ovogodišnjeg poslovnog događaja je Zajednica lučkih uprava Trst i Monfalcone (Autorità di Sistema Portuale del Mare Adriatico Orientale) s kojom Lučka uprava Rijeka uspješno surađuje u okviru međunarodnog Udruženja sjevernojadranskih luka (NAPA) te na nizu prekograničnih projekata sufinanciranih sredstvima europskih fondova.

    Nema povezanih novosti